Bøger og foredrag

Navn Start Start tid Ugedag Sted Underviser  
Højskolesangbogen og.. 25‑09‑2019 19:30 Ons Hald-Kærby Centralskole
Se mere   Luk  
  • Navn: Højskolesangbogen og..
  • Start: 25‑09‑2019
  • Start tid: 19:30
  • Ugedag: Ons
  • Sted: Hald-Kærby Centralskole
  • Underviser:
  • :
Se mere   Luk  
Højskolesangbogen og…
Foredragsrækken “Højskolesangbogen og…” har igen i år et alsidigt udvalg af
både underholdende og debatskabende foredragsholdere, så vi byder velkommen til gamle og nye deltagere.

Foredragsrækken "Højskolesangbogen og..." 

25.9. Ejvind Nielsen og Lizzi Hedegaard: Jeg ved en lærkerede". Billedkunstner, tidligere præst ved Ravnsbjergkirken, Aarhus. Sangen ”Jeg ved en lærkerede” rører ved noget i os alle, og giver os som så mange andre af vores gode sange associationer til følelser, forundring og livsoplysning, der rummer værdier, vi skal passe på ikke at miste i dag.
 

30.10. Aase Thomassen: "La Norma".  En gribende beretning om pigen Norma Nielsen, den senere så berømte trapezartist La Norma, som blev født i Randers i 1926. 13 år gammel blev hun sendt bort og under slavelignende forhold oplært som artist. Overalt fik hun succes, men hun bar på en smerte, hun ikke turde dele med nogen.
La Normas luftnummer var enestående men hendes måde at overleve på er om muligt endnu mere bemærkelsesværdig. Selv siger hun: Den største smerte er, at Fruen tog min ungdom.
Et foredrag om menneskelighed og umenneskelighed.

 

20.11. Esben 'Langkniv': "Jens Langkniv".  Esben Langkniv, der bærer det borgerlige navn Esben Laursen,  er troubadour, sanger, sangskriver og historiefortæller.
Esben Langkniv tilbyder meningsfuld og tankevækkende underholdning gennem sang, musik og fortælling. Aftenens  foredrag gav Esben tilnavnet Langkniv. I sang og fortælling beretter Esben om den legendariske jyske røver Jens Langkniv.

 19.2. Anne Dinesen: "Tove Ditlevsen - en forfatter med succes". Ingen anden dansk forfatter har formået i den grad at fænge mennesker fra alle samfundslag med sine digte, noveller og romaner. Jeg fortæller og læser op fra hendes spændende værker og fortæller om hendes dramatiske liv.

18.3. Poul Nedergaard: ” Da Danmark blev befæstet og mineret fra Nord til Syd og Øst til vest”.

Poul J. Nedergaard,  pensioneret major, tidligere chef for Forsvarets Ammunitionsryddere, også kendt som dem der kommer med Rulle Marie

 

En gennemgang af de tyske befæstninger og udlægning af mere end 1 million landminer i Danmark under den 2. verdenskrig og de problemer det har givet her mere end 60 år efter, samt om den umenneskelige minerydning som unge uerfarne tyske mænd blev tvunget til efter krigen. Havde danske officerer stået i spidsen for en tilsvarende ordre i dag var vejen til den internationale krigsforbryderdomstol i Haag en selvfølge.
Der vil være mulighed og tid for spørgsmål under og efter foredraget.

 

Foredraget lægger op til debat.

Husk selv at medbringe kaffe/the, brød og service. 


Det er muligt at melde sig til et enkelt foredrag - i så fald er prisen kr. 100,- pr. gang. Henvend dig til aftenskolens leder, ambladt@stofanet.dk.

Foredragene finder sted på 'Hald gamle Skole', CSV Randers, Salbakken 7, Hald, 8983 Gjerlev

Gå til holdsiden for mere info
Holdnummer: 2019800
Status: Igangsat
Første møde: 25-09-2019 19:30
Mødegange: 5
Lektioner: 30
Undervisere:
Priser:
Almen DKK 350,00